תא"מ
בית משפט השלום ירושלים
|
21243-07-11
03/01/2012
|
בפני השופט:
גד ארנברג
|
- נגד - |
התובע:
אגד אגודה שיתופית לתחבורה בישראל בע"מ
|
הנתבע:
עצמון הלל דרעי
|
פסק-דין |
פסק דין
בפני תביעה ותביעה שכנגד בגין נזקים שנגרמו בתאונת דרכים שאירעה ביום 28.4.11 ברחוב מלכי ישראל בירושלים.
בתאונה היו מעורבים אוטובוס של התובעת ורכב של הנתבע.
לטענת התובעת הנזקים לאוטובוס נגרמו כתוצאה מכך שהנתבע, שהחנה את רכבו במקום שהחניה בו אסורה, פתח לפתע את דלת הרכב כאשר האוטובוס כבר עבר אותו במחציתו, וכתוצאה מכך נגרמו לדלת האחורית של האוטובוס נזקים.
הנתבע טוען שהאוטובוס סטה לכיוון רכבו ופגע בו, לכן על התובעת לכסות את הנזקים שנגרמו לרכב.
העידו בפני הנהגים וכן אדם נוסף שהיה באזור התאונה.
מהעדויות עולה שהנתבע החנה את רכבו במקום שהחניה בו אסורה. לטענת הנתבע הוא עשה כן עקב תקלה ברכב. הרכב חנה חציו על הכביש וחציו על המדרכה לאחר שהאוטובוס עבר כבר במחציתו את הרכב של הנתבע פתח הנתבע את דלת הרכב ואז האוטובוס פגע בנתבע ובדלת הרכב שלו והאוטובוס נפגע אף הוא.
כיוון שאילו נסיבות התאונה ברור שהחלק הארי באחריות לתאונה נופל על כתפי הנתבע, שהיה עליו לבדוק, לפני פתיחת דלת הרכב, שניתן לעשות זאת בביטחה. במיוחד חלה עליו חובה לעשות כן כאשר רכבו חנה במקום שהחניה בו אסורה. מאידך, יש להטיל גם על נהג האוטובוס אחריות מה שכן היה עליו להסתכל במראת הצד כאשר הוא עבר על פני הרכב החונה בצד הכביש. מה עוד שלפי העדויות נהג הרכב עמד ליד הרכב ואף הוא נפגע כתוצאה מהתאונה. אני מחלק איפוא את האחריות כך 80% יוטלו על הנתבע ו- 20% על נהג האוטובוס. בהתחשב בחלוקת האחריות כאמור ובהתחשב בנזקים הממשיים שנגרמו ל- 2 כלי הרכב (ללא ימי השבתה לתובעת וללא נסיעות וטלפונים לנתבע) על הנתבע לשלם לתובעת סך של 500 ₪ (נזקי האוטובוס כ- 1,900 ₪ נזקי הרכב כ- 5,180 ₪) .
בנסיבות הענין ולאור התוצאה אינני עושה צו להוצאות .
המזכירות תשלח לב"כ הצדדים העתק מפסק הדין בדואר רשום עם אישור מסירה.
ניתן היום, ח' טבת תשע"ב, 03 ינואר 2012, בהעדר הצדדים.
קלדנית: כרמלה עובדיה
בעלי דין המבקשים הסרת המסמך מהמאגר באמצעות פניית הסרה בעמוד
יצירת הקשר באתר. על הבקשה לכלול את שם הצדדים להליך, מספרו וקישור למסמך. כמו כן, יציין בעל הדין בבקשתו את סיבת ההסרה. יובהר כי פסקי הדין וההחלטות באתר פסק דין מפורסמים כדין ובאישור הנהלת בתי המשפט. בעלי דין אמנם רשאים לבקש את הסרת המסמך, אולם במצב בו אין צו האוסר את הפרסום, ההחלטה להסירו נתונה לשיקול דעת המערכת